30 Mart 2012 Cuma

'boşluk dolduran adam.


Bugün birini özlemek için güzel bir gün. Fonda çalan dans müzikleri eşliğinde hayalini kurduğum hayatın etrafa saçılmış parçalarını toplamak için güzel bir gün. Bana sek kahveyi sevdiren kadını anmak için kahve bardağımı yukarı kaldırıyorum, şerefe! Aslında dün yaşadıklarımın ya da bir önceki gün yaşadıklarımın pek bir önemi yok. Eğer öyle olsaydı; bu sabah uyandığımda, bir kadının yatağıma bıraktığı kokusunu içime çekiyor olurdum. Şimdiyse uyanır uyanmaz yaptığım ilk iş, bir önceki geceye ait çarşaflarımın yerine mis kokulu yeni çarşaflar yerleştirmek oluyor. Şu sıralar, yatağıma sinecek bir kadın kokusuna alerjim var..

Sanırım bugün sokak çalgıcılarını dinleyip, onlarla en pahalı şarapları paylaşmak için güzel bir gün. Leziz bir aşkın damakta bıraktığı tadı şarap tortusuyla gidermek için güzel bir gün. Kalbimi değil de, ruhumu yarabandıyla sarıp sarmalamak yetecek mi diye endişeleniyorum. Kısa süren bir aşkın kalıntıları en çok ruha zarar verirmiş,tadını aldım. Keşke bir yudum alıp bıraksaydım diye söylenmiyor değilim kendime. İlla sarhoş olup kendimi kaybedene kadar içeceğim. Sonra da merhem niyetine bir kadının sıcaklığını tenime süreceğim. Aslında suçlu olan, bir aşkın kalıntılarına iyi gelecek ilacı bulamayan doktorlarda. Yine de kendimi affedemeyeceğim.

Yeni bir güne gözlerimi açtığımda, etrafta ve hayatımda hiçbir şeyin değişmediğini bir kez daha anlamak için çok doğru bir gün. Sanırım bir konuşmacı olsaydım konferanslardan birinde, konuşmaya "Merhaba! Ben boşluk dolduran adam." diye başlardım. Evet, bu tanım bana çok uygun. Bu yüzden sadece kendimi değil, hayatıma giren kadınları da affetmeyeceğim. Zira zordur bir kalbin cümlelerini tamamlamak. Noktalamaları doldururken yanlış yere konduğumda epey mızıkçı olabiliyorum. Sonuç genelde aynı. Ortada hep bir giden, bir de hep bir süre sonra giden vardır..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hep gidenin arkasından bakakalmak için var belki de o 'bir süre sonra' giden. bazen yapacak daha iyi bir şey olmuyor çünkü..

Yorum Gönder